протеини

протеини

Значение и същност на протеините?

Протеините са биологически важни макромолекули, които са изградени от аминокиселини. Те имат съществено значение за обичайното развитие и действие на човешкия организъм. Реално протеините играят дейността на един от важните структурно полагащи части на всички живи клетки. Предназначенията , които извършват в тялото, са жизненоважни и истински разностранни . Като започнем от присъщите структурните такива, обвързани с състава на клетките, и водещи до сътворяването на самородни опори на тялото и предаването на кислород до тъканите. Нашите тела имат функцията да обобщят част от аминокиселините, имащи роля в състава на протеините, но още такива е наложително да приемаме от външни източници. Това биха била хранителните продукти, силна на протеини, или различните протеинови хранителни добавки, в продажба в продажба.

Еволюция на протеина

Преди по-подробния фокус върху работата и преимуществата на протеините за нашия организъм, ще видим историята на тяхното откриване и извеждане като единични частици. Френският химик Антоан Фуркроа е първият учен , който ясно различава протеините от другите обичайни органични вещества . Това се развива през отдавнашната 1789 година. След много анализи , проведени през аналогичния отрязък време, Фуркроа класифицира албумина, фибрина и желатина като индивидуални елементи с животински произход . Впоследствие науката обръща по-значително внимание на този вид частици и започва разкритието на все повече информация за тях. Понятието „протеин“ е прокарано за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. С него той назовава фибрина, албумина и други сходни съединения. Берцелиус определя и тяхната функция като основни за живите клетки съставки . Идеята му по-нататък бива продължена от други редица учени , които етапно анализират синтезирането и химичния сплав на протеините, както и още техни дейности и предназначения в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Къде се съдържат големи запаси протеини?

За да взимаме потребната ни стандартна доза протеини, е добре да разбираме кои хранителни продукти са богати на тази група вещества . Страхотно е, че съвпадащите храни са доста разнообразни . В този контекст , за да получите протеини, не е задължително да пазите някакви силно стриктни режими. Стига само да поддържате сравнително балансирано хранене, което ще ви набави потребните полезни съставки . Нека да ви представим кои храни е добре да притежава този тип балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е добро на вкус , телешкото месо носи на системата достойни количества протеини. Консумирайки една нормална телешка пържола всъщност сте способни да си осигурите около 22 грама от тях.

– риба – рибата е друг важен източник на полезни елементи в системата . Отличник по съдържание на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са доста добър вид закуска. Освен протеини, те са наситени и с доста голямо количество витамини А, D и Е, както и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха заситили апетита ви и в едновременно ще ви набавят достатъчна енергия за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-подходящите растителни банки на протеини, независимо дали ще се приготви в манджа или под формата на салата. Основно съдържание на този тип витамини има и в лещата, като бонус чрез нея сте способни да си набавите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – периодичното яден на ядки е страхотен метод за наличие на протеини. Най-подходящи сред тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които действително подтискат усещането за апетит.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви дози са ни потребни протеините?

Това е един наистина значително съществен проблем за протеините, който ще разрешим. Реално благоразумните дневни дози протеини са разнообразни за неактивни хора и за тези, които често тренират в залата . Обикновено за стандартен дневен прием се визира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Подобни количества протеин се оказва крайно оскъдни за мъже и жени , извършващи активни тренировки . Потребно е снабдяването на по-мощни количества протеини, за да бъдат предотвратени катаболните процеси свързани със губене на мускулна маса, реализиращи се след завършека на физическите натоварвания . Страхотно разбирате , че топенето на калории е пряко свързано с регулирането на цялостния калориен прием. Но това не трябва да се реализира в минус на протеините. Съвсем не , снабдяването с на протеини е наложително да бъде запазено на точните нива , а в конкретни аспекти дори да се покачи . Освен това че предпазва от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенно действие , подкрепя по-доброто храносмилане и поемане на полезните елементи и контролира апетита. Така че ако залагате на постоянни спортни активности и потене в залата , имайте предвид приема си на протеини с физическата енергия, която изразходвате постоянно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и въздействие на конкурентни цени

В предложенията на Ready for life бихте могли да изберете серия протеини и протеинови продукти, детайли от предложенията на широко популярни и сигурни магазини за хранителни добавки. Те не просто ще ви са от полза за стегнато оформено тяло, но и ще ви окажат подкрепа за поддържане отлично здравословно състояние . И още, при нас можете да се спрете на тези първостепенни протеини на реално достъпни цени . Това са най-добрите видове от вида „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този висококачествен прахообразен протеин . Той съдържа 87% суроватъчен протеин и е идеален за активно движещите се . Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. Като бонус, хранителната добавка съдържа силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, този вид аминокиселини, популярни под груповото съкращение BCAA, са действително от полза за който и да е редовно активен човек . Как да използвате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Тази доза принципно се пие преди и след натовареност , но за още повече ефективност можете да включите и още едно приемане рано сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто природен гейнър, който служи за трайно заздравяване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко модела протеин с най-висок биологичен потенциал , оказвайки огромен анаболен ефект. Като бонус , с действието на въглехидратите, във формулата на, продуктът е и наистина прекрасен източник на енергия за системата на организма. Всяка напитка от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефикасните гейнъри в мрежата. Хубаво е да се приема ½ лъжица сутрин ½ лъжица след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С пълен вид протеин ще ви бъде от полза да увеличите мускулната си маса, естествено и да оставите постигнатите мускули за напред. Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изпитан от редица индивидуални лаборатории и притежава ред документи за качество. Разбира се можете да откриете в невероятни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Препоръчително е да се изпива 1 лъжица 25 грама сутрин на гладно и 1 лъжица след действие . За по-сполучливи процеси , можете да добавите и още една доза от протеиновия продукт преди тренировката или през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – качествен протеинов продукт, създаден от известна по целия свят марка за спортни хранителни добавки Myprotein. Дава на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама суха материя . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured има слабо ниво на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и незаменими аминокиселини. Страхотен подбор както за професионалисти , така и за онези, които просто искат да поддържат здравословен живот. 25 грама от сместа се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка съветваме да се изпива до половин час след тренировка , но ако имате нужда , можете да я набавяте и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителен вариант под името Myprotein, което пък е подготвено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетан от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на организма над 22 грама протеин на приемане, както и пълния списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има перфектно въздействие върху изграждането на мускулната маса и дейностите на усвояване на полезните хранителни вещества от системата . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се слага в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да се набавят 2 или 3 такива количества ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – направен и за ежедневно спортуващи, същевременно и за хора които желаят да повишат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и единствено първостепенни протеин изолат и хидролизат от най-сигурни източници. Всяка доза от 25 грама дава на организма 21 грама чист протеин. Приемът спомага прогреса на изчистената мускулна тъкан и осигуряването на анаболните процеси в човека. Препоръчване на ден да се съставят по 2 дози – 1 ставайки и 1 след натоварване.

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с първостепенни протеини от пет различни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, потребни за моменталното и ефикасно изграждане на активна мускулна маса. Още , протеиновият продукт се предлага в много добри вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Подобно на предишното ни предложение , се изпиват по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след тренировка .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още едно протеиново предложение на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той забърза скоростното и полезно покачване на мускулна маса, също и по-ефикасното възстановяване на тялото след интензивни дейности . Не съдържа лактоза, а нивата на захар и мазнини в състава са доста ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и широк хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след дейности . Ако желаете топ влияния, можете да направите и още една доза от протеиновия продукт между храненията .

Погледнете предложенията на Ready for life и селектирайте най-добрите протеинови продукти на съвсем изгодни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Значение и същност на протеините?
Еволюция на протеина
Къде се съдържат големи запаси протеини?
В какви дози са ни потребни протеините?
Протеините на Ready for life – сигурност и въздействие на конкурентни цени

Leave a Reply